torsdag 28 februari 2013

RIP Beagles

Har du någon gång sett en Beagle? 

En mellanstor hund med hängande öron och bruna vänliga ögon. En riktig hund! 

Just sådana hundar, ca 400 stycken har bott på Råhöjdens kennel i Örkelljunga. De har fötts upp där för att användas i djurförsök, åt Astra Zeneca. 
När det beslutades att kenneln skulle läggas ned bestämde Astra Zeneca att hundarna skulle flyttas. Vissa till Mölndal, andra till det ökända laboratoriet Huntingdon Life Science.

Alltså skulle Beaglarna förflyttas och vissa till England. Har du någon gång sett hur djurförsök går till? Det är fruktansvärt....

Man ryser när man ser djuren lida.

Jag såg ett filmklipp där de körde ner en lång röd slang i halsen på en livrädd Beagle. Jag grät.

Se klippet och se om du kan sova gott ikväll när du vet hur verkligheten ser ut. Se filmen för djurens skull!

http://www.youtube.com/watch?v=zydSU-eW_ck

Det är nämligen så att djur kan inte förstå varför vi gör som vi gör. Vi kan aldrig få dem att förstå. De kan bara svara med rädsla. En reflexmässig reaktion. Stressade och livrädda är djuren. Och extremt deprimerade. Det vore bättre om de fick dö än att sitta i bur och plågas på det här avskyvärda sättet.

Samtidigt är dessa djur otroligt beroende av människan. De får mat och vatten och är i en beroendeställning. De matas av samma hand som slår dem. De kan med andra ord aldrig veta om de ska bli klappade, få mat eller bli hämtade för att utsättas för tortyr. 

Beageln, hunden, människans bästa vän förråder vi. Och inte bara hundarna utan många andra djur. Ingen förtjänar denna behandling, ingen djurart. 

Jag skäms. Och jag skäms för jag vet att det finns alternativa metoder till djurtester. Man kan faktiskt satsa mycket mer pengar på att ta fram djurfria forskningsmetoder. 

http://www.forskautandjurforsok.se/index.php

Jag vet att jag bara tjatar om Djurrättsfrågor dagarna i ända men jag har förstått att det är FEL det som sker. Och vi är många som har förstått det. Men inte tillräckligt många. 

RIP beagles..önskar jag kunde hjälpt er men världen är ett skithål.

Ni är änglar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar