måndag 11 februari 2013

Fin dag med snöfall...

...Tvättstuga och linssoppa till middag.

Jag tvättade, dammsög, tog hand om halvkrasslig gnällig bebis hela dagen, badade Siri, vi hämtade Assi från förskolan, tvättstuga med 2 barn, badade Assi... Handlade mat, lagade mat och nu ligger jag i sängen och ammar. Shit vad jag har slitit idag! Men ändå var det en bra dag. Kände mig... i fas med livet.

Och jag såg en mycket sevärd dokumentär på Svt play som handlade om chokladindustrins dystra sida. Dokumentären heter"Chokladens bittra bismak".

http://www.svt.se/dokument-utifran/chokladens-bittra-bismak

En sak är säker; man ska alltid vara kritisk mot allt som man stoppar i sig. Man kan aldrig veta säkert var maten man äter egentligen kommer ifrån, vad man äter, hur den produceras eller om företagen håller det de lovar i reklamen. Verkligheten kan se annorlunda ut, tyvärr.
Jag tänker på Nestlé(Siris gröt är från Nestlé) och deras miljarder som de drar in och de om något företag borde ha råd att stödja sina arbetare mer men men...eftersom världen är full av egoistiska, maktlystna, pengakåta äckel så kan man inte förvänta sig så mycket mer, eller hur?

Tur att jag har två urgulliga barn som kan ge mig hopp om framtiden, en bättre framtid.

1 kommentar:

  1. Snyggt skrivet! Jag gillar det verkligen.
    Riktigt bra, det e inte bara vapenindustrin, medicinindustrin, cigarettindustrin etc som är grymmt giriga och farliga, även matindustrin är
    kass. På tal om Nestle, jag bodde i Guatemala ett tag och där marknadsförde dom torrmjölk till mammor som precis hade fått barn och dom sa att det var jättebra för barnen,,,,,men det var socker i torrmjölken så spädbarnen blev "hockade" på Nestles torrmjölk och KUNDE INTE gå till baka till den riktiga bröstmjölken för att den inte inehöll vitt rafinerat socker (heroin mer eller mindre för barnen)
    Nestle sucks.

    SvaraRadera