tisdag 20 augusti 2013

Inskolning

Idag började inskolningen för Siri på förskolan!

Det gick bra, bättre än förväntat faktiskt. Hon verkade tycka att det var roligt på förskolan och hon lyckades somna trots gråtande barn en meter ifrån. Otroligt!


I morgon jobbar jag så KJ tar inskolningsdag nummer 2. Det är sammanlagt 3 dagar inskolning och på den 4:e dagen lämnas de små ensamma.....Hon är så liten, min lilla tjej. Hon är yngst av dem alla. Precis som Assar var när han började på förskolan.




Någonting känns fel

Sen ca 1 år tillbaka knastrar det i halsen när jag sväljer.

Jag har mer symptom. När jag ligger det känns det ibland tjockt i halsen och jag har en hård liten knöl ungefär 2 cm under struphuvudet. Dessutom har min sångröst påverkats.

Och jag har en utväxt på vänster halsmandel. Den har jag haft i ca 2 år och en öron-näsa-halsspecialist har tittat på den och sagt att den är ofarlig och att jag kan ta bort den om den stör mig.

Men sedan en vecka tillbaka kliar det i halsen! Långt ner, lite allergikänsla över det hela. Blir värre för varje dag så jag börjar fundera...


lördag 17 augusti 2013

Att söka jobb- en hel vetenskap

Det är faktiskt rätt svårt att söka arbete och skriva ett personligt brev, har jag märkt.

Jag som annars har väldigt lätt för att skriva, inser att jag har svårt med den säljande biten, då jag måste marknadsföra mig själv.

Varför är jag rätt person för tjänsten? Hurdan är jag som person?

Så jag googlar runt på sidor som beskriver hur man bäst komponerar ett personligt brev men jag blir inte riktigt klok. Överallt står det olika tips och dessutom finns det vissa ord som blivit "förbrukade" och impopulära eftersom de används för flitigt.

Så vad ska man inte skriva nuförtiden? Jo, man ska inte skriva detta:

"flexibel"
"stresstålig"
"gillar att ha många bollar i luften"
”lätt för att samarbeta”
"jag brinner verkligen för det här"

Och istället för att rada upp en massa egenskaper hos mig själv ska jag baka in orden i sammanhang som speglar min personlighet. 

Ex: om jag vill förklara att jag är ordningsam, punktlig, positiv och social, kanske jag kan säga så här istället:

"Det är självklart för mig att komma i tid, sköta mina arbetsuppgifter exemplariskt och självklart är jag en god kollega som gärna bollar idéer och visioner".

Ja, det är som sagt inte lätt att skriva ett vinnande personligt brev. Man vet ju heller inte vem det är som läser brevet och vad som tilltalar den som rekryterar.

Sedan måste man självklart eliminera alla stavfel. Gärna korrekturläsa brevet innan man skickar iväg det.

Själv har jag de senaste två veckorna sökt hela FEM arbeten. Hittills har ingen hört av sig så jag funderar på om jag misslyckats med mina personliga brev. 

VI får se! De kanske hör av sig nästa vecka. 

Håll tummarna för mig!