fredag 15 februari 2013

För varje val stängs en dörr

Livet är ju fullt av vägar man kan vandra och val som man måste göra. Så är livet. Men samtidigt är det läskigt att de val man gör får sådana konsekvenser!

Jag hoppade av gymnasiet vid 18 års ålder och började jobba och satsa på musiken. Var det rätt val?
Ja kanske i just den stunden... Men kolla på mig.. 30 år och fortfarande inte gymnasiekompetens. Jag kan säga att jag då som 18 åring inte hade någon aning om hur det valet skulle komma att påverka och delvis styra hela mitt vuxna liv.

Som 18-åring var jag extremt impulsiv och orädd, "det som händer händer" ungefär. Idag är jag en annan person. Väldigt noggrann, strukturerad, planerar noga och absolut inte impulsiv. Jag är nämligen mer rädd idag, rädd för felsteg och fel val. De val jag gör idag kommer såklart att påverka resten av livet. Oavsett om det handlar om att välja röd eller grön mjölk i affären eller vilken skola mina barn ska gå i, allt jag gör i nuet påverkar nästa sekund i framtiden....
Känns som att jag har en del viktiga beslut att ta inom min närmsta framtid och jag frågar mig själv, vad är rätt? Hur vet jag i nuet vad som är bäst i framtiden?
Det vet jag ju inte....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar