söndag 30 december 2012

Spooky.....!

Sonen fick en fin radiostyrd bil i julklapp av sin snälle farbror! En vit, rätt stor bil.

Ligger och ammar Siri när det börjar låta som tusan utifrån vardagsrummet. "Vad var det"? Blev ängslig men inte rädd. Kände inte igen ljudet, ett högt hackande ljud. Sen tystnade det.
IGEN! Hack hack brrrr zzzzzzzshhrrrbzzz hack KRASCH!

Sprang ut i det mörka vardagsrummet( bara jag och Siri hemma) men såg ingenting som kunde tänkas låta så konstigt... Tittar sen på den vita bilen som ligger på golvet... Kan det vara den..?

Men för att den ska åka måste någon hålla i styrkontrollen. Håret reser sig i nacken.

Letar igenom huset, ingen tjuv eller spöke syns till...

Då slår det mig! Grannens dotter har ju också en radiostyrd bil. Ringer dem och frågar om dottern leker med sin radiostyrda bil.
Japp! Så läskigt det var men vad skönt med en NATURLIG förklaring!!! Tänk att grannen som bor tre våningar upp kan styra min sons bil! Trodde jag inte.



Men ändå... Spooky!!!!

fredag 28 december 2012

Ackordsnobb

En lärare på Kulturama sa det till mig en gång och jag tog inte illa upp, blev mest road av hans uttryck "ackordsnobb".

Sedan började jag fundera på innebörden i det han sagt. Och kom fram till att han på sätt och vis hade rätt! Han hänvisade till Rolling stones, Dylan mfl, de gamla rävarna som kunde göra hits på 2 ackord. De kunde minsann nöja sig med vilka ackord som helst, en bra låt hänger inte på vilka/ hur många ackord som låten innehar. Visst, han har absolut rätt!

Problemet är att jag tycker OM låtar med jazzackord, gärna halvackord och gärna MÅNGA ackordbyten! Jag dras ständigt till dessa låtar. Och det ska helst vara glatt och lite melankoliskt!

På grund av min förkärlek till dessa ackord har jag haft svårt att skriva musik OCH tycka om annan musik, speciellt då det som spelas på kommersiella radion! Samtidigt vill jag göra poppig musik i kommersiellt syfte och det är svårt att finna en medelväg.

I alla fall finns det tack och lov musik som jag gillar och det finns artister som älskar samma ackordföljder som jag! Det bästa exemplet är Salem Al Fakir!
Han har fattat det där med ackordföljder som får det att kittla i magen!

Och dagens musiktips är en låt jag hörde på H&M när jag julshoppade och med hjälp av Shazaam så tog jag reda på vilken låt det var: Headphones Little Boots ( moon boots remix).

Jättebra!!!!

Och där släppte Siri tutten! Nu kanske jag kan gå och titta en stund på dumburken, Rocky ikväll!

torsdag 27 december 2012

Ute eller inne att vara eko?

Nå? Hur är det egentligen?
Alltså, den allmänna uppfattningen om miljöaktivister, vi som köper ekologiskt och andra miljö/djurvänner!
Är vi coola som bryr oss om vår jord och vill att den ska hålla ett tag till eller är vi töntar, som är präktiga och tjatiga med vårt miljötjafs?

Har nämligen försökt uttrycka mina tankar om djurplågeri och veganism på facebook, har förespråkat ett pälsfritt mode och ekologisk julskinka men ingen själ verkar bry sig!

Ingen kommenterar något om gruppen jag startat som heter "Nu förändrar vi den äckliga köttindustrin" och ingen kommenterar heller de artiklar jag delar som handlar om djur som far illa.

Varför detta ointresse? Jag skulle vilja veta varför.

Jag blir förvånad att så få engagerar sig, det blir jag..

Så säg mig; är det ute eller inne att vara djur/miljövän?

Julen svischade förbi...

...snabbaste julen någonsin! Syrran kom på julafton, "alla" var där pch det var trevligt!

Nästa jul tänker jag bjuda på vegetariskt julbord! Vill visa att julmat kan vara riktigt gott utan köttbullar och julskinka!

Idag flyttade vi ut Assars säng till hans rum..känns vemodigt tycker både Kj och jag men.. Han är rätt stor nu, 3,5 år! Borde börja vänja sig vid att sova själv.. Vi får ta det mjukt, peu om peu!

lördag 22 december 2012

Domedagen 21 dec

Vi var krassliga allesammans, jag hade hög feber och satt med Siri i soffan.

Satt och tittade på mina fiskar och bekymrade mig över att de alla verkat drabbas av någon obotlig sjukdom som inga mediciner eller vattenbyten rådde bot på... Sen tänkte jag " jag kanske inte ska ha fiskar"...

En kvart senare flödar vatten och fiskar över vårt vardagsrumsgolv! Akvariet sprack och nästan alla fiskarna dog, alla utom tre och de är sjuka.

Vilket märkligt sammanträffande va!

Det jag tänkte innan blev verklighet... Spooky... Den 21 dec var fiskarnas domedag!

Märkliga saker inträffar.. Hursomhelst, idag är det den 22 dec och VI LEVER!!!

Det känns bra!

Nyårslöftet?

Bli vegetarian på riktigt
Fortsätta vara världens bästa mamma
Träna järnet och få en vacker kropp!!

fredag 21 december 2012

Nattvaka med lillstrumpa

Siri vaknade vid 03:00. Bra, tänkte jag och sprang fram till fönstret för att se om det var vatten på gatorna och östermalm ett minne blott, men nej...
Allt var stilla, som vanligt. Några ynka snöflingor singlade ned från skyn och en snöplog närmade sig på avstånd.

Domedagen gick väldigt lugnt till måste jag säga...

Efter lite vaggande av bebis fick jag henne att somna runt femsnåret. Vid åtta vaknade jag av öronvärk! Jag som avskyr att ha ont i öronen! Jag sprang iväg till farbror doktor och fick konstaterat öroninflammation och antibiotika!

Så dagen bjöd på öroninflammation men inte jordens undergång, inte än i alla fall, klockan i Sverige är ju bara 11:43 just nu....

onsdag 19 december 2012

Det som inte knäcker en...

Shit vilken JOBBIG kväll!

Tvåbarnsmor är fan inte så glamoröst alla dagar. Så vad hände ikväll? Assar somna bums men den lilla... Hon är sjuk och så gnällig. Jag pussade, jag vaggade, bar i sele, ammade, gav nappen... Inget hjälpte. Hon grät, gnällde, gnydde, skrek... Jag vankade av och an"tyst unge"!!!!!!!

Ville slänga ut henne genom fönstret för att i nästa stund skämmas över dessa onda tankar. Lilla vän "mamma älskar ju dig"

Börjar grina av ren desperation, frustration, sov unge sov... Väck inte storebror...

Och till slut, 3 timmar senare somnade hon.

Och snart borde nog jag sova med för imorgon är det en ny dag och den lär bli ännu tuffare än idag för imorgon jobbar min sambo dubbelpass.....

Stålmorsan säger godnatt

tisdag 18 december 2012

Kväll på akuten

Siri fick krupp, hostade och hade andnöd så jag tog tuben och åkte till Danderyds barnakut. Där träffade vi en ung doktor som såg ut som Salem al Fakir. Han ordinerade inhalation av adrenalin och kortison.
Stackars Siri skrek som en stucken gris och jag kände mig som en skurk. "Mamma hjälp mig" var blickens budskap när de tvingade i henne kortisonet men jag var tvungen att hålla i henne och kunde inte alls "rädda" henne!

Nu är vi på tuben påväg hem och hon är på hyfsat humör... Blir nog en låååång natt ändå.

lördag 15 december 2012

Ny bärsele!

Tack snälla KJ för att du köpte mig en ny bärsele! Nu slipper jag slita sönder mina armar och rygg och kan faktiskt bära vår guldklimp på ett väldigt behagligt sätt!

Han kan skriva!!!!

Min son, snart 3,5 år kan skriva sin bokstav! Och P och O!

Duktiga Assar! Är så stolt över dig!

fredag 14 december 2012

Hård träning!!!!!!

Idag var jag på skivstångspasset på Friskis&svettis city och herreminjävlar vilken instruktör! Han var groteskt stark och hurtig och körde totalt slut på oss alla! 55 minuters högintensiv träning och plankan var längre än vanligt, fler repetitioner vid varje övning och högre tempo än jag är van vid...
Jag har redan så ont i kroppen!

Men... Beach 2013, here I come!

torsdag 13 december 2012

Nu börjar hårdträningen!

Från och med idag tänker jag träna VARJE dag! Har delade magmuskler efter 2 graviditeter så det blir mycket plankan framöver. Det bästa med plankan är att man kan göra den hemma och den är sååå effektiv!
Sedan blir det 2 skivstångspass/ veckan på Friskis&svettis och dessutom bär jag runt på Siri hela dagarna då det räknas också som träning!

Och målet? En smashing body till beach 2013! Yeah!!!

onsdag 12 december 2012

Stolt över mig själv!

Lika bra att passa på att vara lite stolt över mig själv, man kan inte kräva att andra ska ösa beröm över en när man gör bra saker!
BRA Lee att du dammsög och tvättade köksgolvet trots att Siri satt och psykade dig med sin anklagande blick.
Bra Lee att du tog den gamla ringsjalen, stoppade Siri i den och pulsade ut i snön och ner i tvättstugan och tvättade 4 maskiner med tvätt. Siri är 10 kg tung men du grejade att plocka in och ut tvätt och hänga upp den ändå, trots en Siri på höften!
Fan vad du är BRA!

måndag 10 december 2012

Rummet nästan klart!!

"Är rummet klart?" Var det första Assar sa när han vaknade. Han blev jätteglad över rummet och vågade till och med vara själv därinne( har han aldrig vågat förut).

Känns sååå skönt och tids nog kanske han kan börja sova därinne också.

söndag 9 december 2012

Livet är föränderligt

Mitt liv idag ser inte alls ut som jag trodde att det skulle göra för säg tio år sedan.

Aldrig kunde jag trott att jag skulle sjungit med Rednex. Hoppat runt och sjungit "the way I mate" för fulla finländare i Åbo och skrivit autografer på deras pannor. Eller att jag skulle få två barn vid namn Assar och Siri. Eller att jag någonsin skulle bo på Östermalm! Eller att jag vid 30 års ålder FORTFARANDE INTE SLÄPPT ETT ALBUM! Ja... Och att jag nu funderar på att bli lokförare... Jag upphör aldrig över att förvånas över mig själv, mina val och mina beslut. Hur ska detta sluta hahaha!

Jag hoppas i alla fall att när jag ligger på min dödsbädd, kan säga " Jag gjorde mitt bästa och det duger. Jag behandlade människor väl och gjorde en skillnad. Jag är nöjd över min insats på jorden och mina barn känner sig älskade och är trygga individer som klarar sig fint på egen hand, utan mamma".

Siri ligger här bredvid mig nu.. Tunga andetag och en liten hand på min arm. Hon var så trött ikväll och lite gnällig, kanske magknip eller halsont. Får se imorgon hur hon mår.

Idag var en bra dag.

lördag 8 december 2012

Intensivt idag!

Flyttat konst i ishalka, ammat bebis, åkt till ikea, burit möbler och det kanske inte verkar så jobbigt men det var det! Men det var det värt också för nu ska vi äntligen göra ett rum till Assar! Lägger upp en bild sen när det är klart!

Nu är jag så trött att jag måste blunda nu....
Gäääsp, godnatt...zzzz

torsdag 6 december 2012

Jäkla icke fungerande system!!!

Min systers biståndshandläggare på hässelby- vällingbys stadsdelsförvaltning har slutat! Han hade liksom precis börjat och han var underbar! Suck... Kommer aldrig få en sådan bra handläggare igen, Erik....

Hursomhelst, vem tar vid efter honom? Ingen verkar ha ansvaret! Vill beställa riksfärdtjänst till julafton så att syrran kan vara hos oss på julafton men jag lyckas inte få tag på någon handläggare. Är så besviken! Tycker det har skötts jättedåligt det här....
Som det ser ut nu så kommer vi inte få färdtjänst beviljat och då blir syrran ensam i jul :-(

onsdag 5 december 2012

Tidig morgon och ekotänk

Och Siripiri vaknade 04:26! Yey! Nu sover hon igen men jag kan inte somna om.
Sambon kom hem i alla fall, trots all snö. Kollade ut genom fönstret och ser att de äntligen har plogat! Nu kanske jag kan gå ut med Siri i vagnen.
Igår bar jag henne till dagis( hon väger 9,5 kg) så det var tungt. Sen krånglade Assar... Han är ju i trotsåldern.. Suck.
Tog oss 50 min att komma hem från dagis, som ligger 100 meter hemifrån.

Men det gick det med. Kollade på Operah winfrey nu på morgonkvisten, det handlade om djuruppfödning. Jag som alltid tänker på djuren och köper ekologiskt kött inser att lååångt ifrån alla bryr sig om djur. Det är läskigt, som att människor stänger av sitt samvete och att det plötsligt fattas dem empati. Hur kan man inte bli illa berörd av djur i trånga burar som ska bli kött!!! Alla som vet hur det går till på icke ekologiska bondgårdar borde ju välja eko, tycker man. Men så är ju inte fallet.

En liten hemlis, jag ska bli vegetarian igen, så fort jag slutat amma Siri!

Snön har lamslagit storstan

Så här brukar inte Östermalm se ut..nej.
Det snöar ofantligt mycket! Ihärdigt, konstant och kraftigt snöfall lamslår huvudstaden och min käre sambo ska köra bil ikväll i detta väder, känns inte så kul. Hur ska det gå?
Bussar står stilla, tåg och flyg med och det är omöjligt att gå ut med barnvagnen. Snart ska jag hämta Assar från förskolan och måste ta med mig Siri utan vagn..
Hur ska det gå?

Men lite spännande är det trots allt med oväder! Bara elen finns kvar är jag nöjd och glad! Och bara sambon min kommer hem oskadd ikväll!