söndag 21 juli 2013

Att vara utbränd

Jag har blivit utbränd.
Det är lika bra att erkänna.

Kroppen är trött. Orkar inte med stress. Känner ångest. Utmattning. Kort stubin. Längtar efter att sova, länge. Skulle vilja lägga in mig själv på ett vilohem.

Känner faktiskt inte igen mig själv. Jag som alltid hade så mycket tålamod...
Nu har jag tappat det. Även nu under semestern på landet känns minsta lilla planering som ett mastodontprojekt.

Jag hoppas detta löser sig snart. Främst, för kidsens skull.

tisdag 9 juli 2013

Galen dag

Tog en medicin imorse som jag aldrig använt mig av tidigare. Vill inte gå in på vad det var för.... Men hjälp vilken reaktion! Höll på att bli kokobananas och sprang till doktorn på morgonkvisten. Allt snurrade, jag mådde illa, kallsvettades floder, hjärtklappning, andnöd mm.
Aldrig aldrig mer att jag tar det där igen.

Sedan på eftermiddagen började kroppen stabiliseras så då åkte vi iväg till Lidingö och badade vid elfvik. Jättemysig badplats! Dit lär vi åka igen!

Ja... Bra avslut på en dålig start. Längtar till morgondagen då medicinen gått ut kroppen helt!

måndag 8 juli 2013

Bistick

Var med lillgubben på Kampementsbadet igår och blev bistungen. HAr varit halv handikappad idag med röd och svullen fot. Både jag och Assar är överkänsliga mot insektsbett, oavsett vilken insekt det är.

Tog Betapred och nu sitter jag i soffan med foten i högläge och väntar på att svullnaden ska gå ned lite så att jag kan gå igen.

En roligare sak; Mamma har kommit på besök med sin nya kärlek Bror! Väldigt kul att träffa dem! Det var nio månader sist jag såg min mor.

Kärt återseende!

Imorgon kanske det bli sol och bad eftersom vädret denna vecka i Stockholm bjuder på strålande sol!






torsdag 4 juli 2013

Att vara utanför

När jag var 16 år var livet inte så lätt.

Min autistiska syster levde rövare hemma och gjorde livet till ett mindre helvete, mina hormoner spökade i kroppen, mina föräldrar var trötta och allt var upp och ned.
Och därför hoppade jag av gymnasiet. Jag hade ingen studiero hemma, ingen motivation i skolan och dessutom på toppen av allt, sa min klasslärare till mig vid ett tillfälle: " Jag tycker inte att du ska gå i skolan. Alla passar inte till det. Du kanske skulle kunna jobba som städerska istället?"
Ja.... Är man 16 år och ens värld är upp och ned så är detta det sista man behöver höra.
Tack Lasse, din inkompetenta jubelidiot till lärare!

Så med den bakgrunden hoppade jag av samhällsvetenskapliga programmet i Tensta.
Men jag tog mig i kragen och började om gymnasiet. Denna gång på Hässelbystrands mediagymnasium.
Men denna gång räckte inte motivationen heller. Skolan var rolig men matematiken knäckte mig. Självförtroendet var så lågt att jag fick magknip inför varje matematiklektion.

Så i andra ring hoppade jag av, igen.
Och det var ett impulsinfall!
Mitt under mattelektionen fick jag nog när min mattelärare sa" men det här är inte svårt, försök igen" och det efter att jag redan suttit i en halvtimma utan att kunna lösa uppgiften.
Jag ställde mig plötsligt upp och lämnade klassrummet med läraren som i bakgrunden ropade " Och vart ska du gå?"

Jag gick in till rektorn. Smög in på hans rum och sa att jag ville sluta skolan. Eftersom jag var 18 år och myndig så behövdes inga påskrifter från mina föräldrar.

15 minuter senare hade jag slutat gymnasiet. Utan slutbetyg.

Det var ingen som stoppade mig.

Och sedan den dagen har jag stått utanför arbetsmarknaden. I efterhand har jag svurit och grämt mig över min dumhet och lärarnas inkompetens. Att de bara lät mig gå... Och mina föräldrar som hade fullt upp med min syster, de orkade inte heller engagera sig.

Så var det. Och när jag väl sökte mig till komvux till slut efter några år så fick jag 8-årsregeln kastad i ansiktet på mig. 8-års regeln?
Jo, när dina betyg är äldre än 8 år och du inte har slutbetyg från gymnasiet så blir de icke giltiga längre!
Så jag fick läsa om hela gymnasiet, från scratch..

Men idag är jag på god väg att snart få mitt slutbetyg, med toppenbra betyg dessutom och jag längtar varje dag efter den dagen då jag har mitt slutbetyg i handen.

Då blir det en jädrans hejdundrande fest och alla som vill är välkomna att fira det med mig!!

När blir jag klar? Sommaren 2014!