onsdag 30 januari 2013

Det bästa med Östermalm

Lill-Jansskogen, humlegården och djurgården. På sommaren är det underbart att promenera på Djurgården men även på vintern kan det vara svindlande vackert.

Idag gick jag och Siri ut på Djurgården och hem via gärdet. Slaskigt men skönt ändå.
Trots att våren är långt bort kan jag ana den komma och vad jag längtar....

tisdag 29 januari 2013

Tidsoptimist? Nej tack!

Man ska inte blogga när man är rasande. Orden kan bli en aning hårda och kanske ångrar man sig efteråt, men....

Nu är jag ARG! Jag hatar tiden! Klockan alltså, den där uppfinningen som säger att dygnet är 24 timmar långt och som styr hela ens vardag.
Jag har inga som helst problem att hålla tider. Jag är till och med en sådan där person som ofta är för tidig. Tills den dagen jag fick barn. Då blev det svårare att hålla tiden men det går ändå rätt bra.

Tyvärr finns det människor som inte alls kan passa tider. De vet liksom inte hur man gör! Det är en mardröm.
Att vänta och vänta och vänta. Stirra ut genom fönstret, kolla klockan, kolla mobilen, börjar bli lätt otålig, minuterna går och ingen kommer.... Jag klarar inte av det. Vill du knäcka mig- säg en tid och dyk inte upp.
Låt mig stå där och undra var du är.. Lämna mig med allt som ska fixas.

Om man är sen kan man väl ringa? Kommunicera? Ska det vara så svårt? Varför?

Denna dag är.. En riktig skitdag.

Tack och lov är jag i tvättstugan nu och stirrar på kläderna som snurrar runt runt och det kluckande och lugnande ljudet av vatten och maskinljud. Det är som terapi. Den form av terapi som man får nöja sig med som fattiglapp.





söndag 27 januari 2013

Eksem som aldrig ger med sig...

Sonens eksem på armbågarna vill inte ge med sig. Barnläkaren har vid två tillfällen konstaterat att det är "nån typ av eksem" som försvinner med lite Mildison... Eller hur!
Nu har han haft dessa utslag i säkert 6 månader utan förbättring trots Mildison dagligen.
Jag funderar och googlar:

Skabb? Lichen ruber? Atopiskt eksem? Mjölkallergi? Måste nog kolla upp detta, hos en annan doktor!

Lägger upp en bild på hans ena armbåge!

lördag 26 januari 2013

@ Sven-Harrys igår!

Jag och sambon fick äntligen lite tid på tu man hand! I och för sig endast några ynka tre timmar men.... Vi hann ta en smarrig öl på Musslans bar och besöka Sven-Harrys! Karin Mamma Andersson hade vernissage och vi drack vin och tittade på konst.
Karin hade fungerat som curator för utställningen så det var ett urval av hennes favoritkonstnärer. Kul!
Vi fastnade nog mest för en film av Francis Alys!

Träffade Carin Ellberg och Helene Billgren, annars inga som jag kände igen.
Det var mest äldre människor där, typ 60-taggare så jag var bland de yngsta, plus någon fem-åring!

Trevlig kväll! Tack farmor för barnpassningen!

Idag blir det nog naturhistoriska med familjen på dagen och ikväll jobbar Kj.




torsdag 24 januari 2013

01:35 på natten

Och det är städgata utanför vårt fönster. Det gnisslar, skrapar, tjuter och ylar från traktorernas metallkroppar.
Mannen snarkar och dottern sparkar med foten, om och om. Sonen suckar i rummet där borta och det susar i elementen.
Ovanför hörs steg och golv som knakar. Gardinens glänt släpper in bilarnas ljus som glider över taket.
Nu vaknar Siri.

tisdag 22 januari 2013

Det tog 8 månader

Det tog 8 månader att gå ner mina 18 kilo som jag drog på mig under Siri-graviditeten! Nu väger jag 59,5 kg, dvs 1,5 kg kvar till magiska 58 som alltid varit min idealvikt!
Känns otroligt skönt att ha blivit av med alla extrakilon, trodde det aldrig skulle gå.

Lägger inte upp någon bild på mig själv men väl en bild på Siri. Hon blev så glad när hon fick gå lös på matkassen!

söndag 20 januari 2013

Röntgade Assars arm

Assar föll från Siris säng i fredags och landade tokigt på armbågen så han har gnällt hela helgen om att han har ont. Så idag åkte vi till Astrid Lindgrens barnsjukhus och röntgade armen!
Ingen spricka tack och lov! Dock en liten blödning i armbågen, ofarligt!

Från att inte ha velat åka till sjukhuset blev det till att älska sjukhuset! Han lekte överallt och var så social och busig. Ingen trodde att han var sjuk så som han sprang runt!

Så skönt att han är okej! Nu hoppas vi att sjukhusbesöken uteblir!

måndag 14 januari 2013

Överlevarna

Mina fiskar dog ju i julas när akvariet sprack men två rackare överlevde, trots att de var sjuka och låg och sprattlade på parkettgolvet.
De fick leva i en guldfiskskål ett tag men nu har de fått ett litet miniakvarium att bo i. Och eftersom de är så tåliga och klarade sig mot alla odds så ska de få heta.... Ja... Får klura lite på det!

lördag 12 januari 2013

Brevet till politikerna!

Igår skrev jag det här brevet till moderaterna, vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet.

" Jag skriver till er i ett mycket viktigt ärende. Ni måste ta er tid att läsa detta då det är av stor vikt att ni är med och förändrar människans dåliga karma.

Jag pratar inte om religion men använder ordet karma. Jag menar nog samvetet. Människans samvete är inte rent.

Jag vill prata om djuren. Djuren vi föder upp för päls och kött och forskning.

Jag har några frågor att ställa och vill gärna att ni funderar på dessa. Inte som politiker utan som medmänniskor.

Är det verkligen försvarbart/ hållbart det sättet som vi behandlar djur i fångenskap idag?
Vare sig det gäller pälsuppfödning, grisfarmar eller djurförsöksdjur.
Är det försvarbart?

Det förbryllar mig och inte bara mig kan jag säga, att systematiskt djurplågeri tillåts i nästan all världens länder! Synen på djuren tycks vara enhällig. Djur kan man behandla precis hur som helst.

Samtidigt finns det leksaksaffärer fulla med gosedjur i form av nallar, kaniner, kor, grisar, hundar, apor och vi lär våra barn att krama dem, ha dem i sängen.. De lär sig empati genom att ta hand om dem, de knyter band till dem, gosedjuren. Ser ni dubbelmoralen? Samtidigt som våra barn kramar sina mjukisgrisar sitter de och äter falukorv. Och barnen vet inte ens vad falukorv är! De vet inte att de äter en död gris. En gris som levt ett hårt liv i ett trångt bås, blivit sönderstressat, fått sin knorr avbiten av andra stressade grisar, blivit fasthållen medan den blivit betäckt av en galt om och om igen, fött sina kultingar på gallergolv, blivit så deprimerad att den inte vetat vad den ska ta sig till och kan inte ens vända sig om för att klia sig på det bakre benet för utrymmet räcker inte till. Vet barnet om allt detta när det äter sin falukorv? Nej... Vi har inte hjärta att berätta om sådant, barnen måste skyddas från sådana otäckheter. Sanningen är alltför grym för en liten flicka eller pojke att höra.

Låt oss gå vidare. Hundar och katter ligger oss varmt om hjärtat. Vi har till och med skapat lagar för hur länge dessa djur får hållas ensamma om dagarna och vi har lagar som ska skydda dem från vanvård. Toppen!
Samtidigt tillåts det forskning på hundar och katter. De hålls inlåsta på laboratorier och utsätts för makabra djurförsök. Dessa hundar och katter tycks vara väldigt olyckligt lottade som råkade hamna i klorna på karriärslystna forskare och tycks inte omfattas av de lagar som råder gällande djurplågeri. Dessa djur har INGA som helst rättigheter. Det påstås att det finns strikta regler inom forskningen men hur många gånger har saker och ting inte gått snett? Bedövning som släpper för tidigt t ex...
Det "lustiga" är att om jag skulle förvara några katter i bur hemma och stoppa in saker i deras hjärnor för att se hur de reagerar så skulle jag dömas för grovt djurplågeri och antagligen testats om jag verkligen var vid mina sinnes fulla bruk. Ni förstår vart jag vill komma? Organiserat och "kontrollerat" djurplågeri är tillåtet, men icke desto bättre.

Sist men inte minst har vi pälsfarmarna och jag tänker speciellt på minkuppfödningen nu men det omfattar såklart all liknande pälsindustri.

Minkar trivs inte i grupp. De är behöver mycket utrymme och mycket motion. När de hålls i trånga stålburar blir de otroligt stressade då allt är emot deras naturliga habitat. Det är som att stoppa in tre vänsterpartister och fyra högerpartister i en urinstinkande t-centralenhiss och låta dem stanna där i säg en vecka utan möjlighet till toalett, bensträckarutrymme eller privat zon...

Ja ni förstår själva hur det skulle sluta. Minken vill vara ifred och när den tvingas leva under dessa onaturliga förhållanden blir den aggressiv och störd. Minkarna slåss för sina liv och tar död på varandra. De skaver sina kroppar mot stålburarna i desperata försök att ta sig ut. De blir sjuka och lider något fruktansvärt.

Allt detta kan bara liknas vid judarna, hitler och koncentrationslägren. Bara det att det sker dagligen, hela tiden, världen över. Djurens förintelse, för evigt.

Självklart har djur känslor. De kan känna glädje, sexlust, sorg, ilska, stress... Hur kan vi människor tillåta att våra medvarelser på denna planet blir behandlade på detta vis? Hur kan det vara försvarbart?

Vi är många som ifrågasätter detta, det här är en viktig fråga som rör upp känslor och det är faktiskt en fråga som det bör läggas mycket mer fokus på!

Låt Sverige bli världsledande och visa den rätta vägen till en bra djurhållning! Vi kan bli det första landet i världen som tar djurens rättigheter på allvar! Låt oss förändra världen och låt Sverige bli ett land dit man vill åka för vår otroliga empatiska förmåga.

Jag vill inte att mina barn ska växa upp i en värld full av människor som inte bryr sig om någonting längre utom dokusåpor, modetrender och skvallerblaskor.

Jag vill inte att de ska behöva skämmas över att vara människa.

Snälla hjälp mig!

Bästa hälsningar

Anna Lee Cela"

fredag 11 januari 2013

Så stolt över dig min son!

När jag hade som ondast i benet hämtade du kryckorna åt mig, hela kvällen, på eget bevåg.

Du hjälper till och dukar bordet och gör gärna middagen tillsammans.

Sen är du jättefin med Siri och tog hand om henne när jag och pappa var på Sats och tränade.
Alla berättar jämt hur vänlig och glad du är och det är verkligen sant, du är en toppenkille! Och du är bara 3,5 år...och ändå så klok och empatisk! ikväll visade de en död ren på nyheterna och då sa du "mamma, jag blir ledsen när djuren är döda, jag vill inte att de ska dö". Så sant min son, så sant.

Jag är så glad att du finns i mitt liv!

Människan förgriper sig på djuren!

Innan du äter ______, tänk på:

Att gåsen som man gör gåslever av tvångsmatas 3 ggr om dagen för att dess lever ska bli större. Man för ner en tjock slang i gåsens hals och dumpar mat i magsäcken. DJURPLÅGERI!

Att många griskultingar slaktas genom att slungas i betonggolv. Detta för att spara tid och veterinärkostnader. Ofta dör inte den lilla grisen på en gång utan lider av inre blödningar mm...DJURPLÅGERI!

Att många grisar lever sina liv instängda i trånga bås med hårt golv. De har svårt att röra sig. Suggorna hålls fast medan de betäcks av galtar. Grisarna lever i helt onaturliga miljöer och mår dåligt, får magsår och störda beteenden. DJURPLÅGERI!

Att kaniner som älskar att gräva, böka och röra sig fritt sätts i burar, trånga förstås. De har inget att sysselsätta sig med utan lever sitt korta liv i bur tills dess att det är dags för slakt. DJURPLÅGERI!

Att kor får tillbringa många långa dagar i ett mycket trångt bås utan möjlighet att röra sig. En del kor får gå ut på grönbete men tyvärr inte alla.
Man vill åt kossans mjölk och mjölkar på, utan att tänka på hur den stackars kons juver blir förstörd, öm, utsliten...
Det görs också forskning på kor där man gör ett tallriksstort hål i kon för att kunna ha fri tillgång till magen och dess innehåll. Kon går omkring med ett hål i magen, det kallas för våmfistel.

Hon slaktas sen för att bli kött. Vilket liv...DJURPLÅGERI!

Sedan har vi den fruktansvärda pälsindustrin med minkar, rävar, kaniner mm....

Detta sker i ALLA länder och ingen sätter STOPP för det! Hur kan detta djurplågeri få fortgå? Hur kan människan göra detta mot djuren?

Och alla försöksdjur! Apor, hundar, råttor, möss som spenderar sina vedervärdiga liv instängda i laboratorier för att vi ska forska på dem.

Vi MÅSTE få ett slut på detta övergrepp, denna misshandel! Det är så fult det människan gör mot djuren!

torsdag 10 januari 2013

Outhärdligt! Dumma dumma höft!

Ligger och ammar Siri och biter mig i läppen av smärta. Trots 1 g alvedon gör det groteskt ont! Står inte ut!

Och täcket ligger vid fotänden så jag når det inte... Fryser, har lite feber och kände nyss att ljumsken var väldigt svullen. Och knäet har svullnat. Vill inte mer! Stopp!



Poppis på Östermalm

Läste en artikel i östermalmsnytt nu på morgonkvisten.Tydligen vill "alla" bo här. Undrar vad som lockar?
De folktomma gatorna som får en att undra om man verkligen bor i stan eller de dyra antik och secondhandbutikerna med små knähundar i fönstrena som mer ser ut som katter än hundar?
Eller är det statusen som lockar? "Jag bor på Strandvägen...inget märkvärdigt ähum..."
Kanske den "välsorterade" gallerian Fältöversten eller det populära kafét Mocco? Eller Ica Esplanad, det lokala lyx-Icat med trånga gångar och dyra priser.

Ja inte vet jag. Jag råkade hamna här av en slump och trivs väl rätt bra men det är snarare för att sonens dagis ligger inpå knuten och Dramatenjobbet bara rätt nedför gatan!
Om jag fick välja? Ja... Då skulle jag nog vilja bo i Sandsborg!



Muskelinflammation

Så blev diagnosen. Inget allvarligt med andra ord men trist för det kan ta lång tid att läkas.

Ont gör det.. Kan inte gå utan kryckor och kan inte bära Siri.
Nu är man ingen stålmorsa direkt...

onsdag 9 januari 2013

Sjukdomarna avlöser varandra

Och idag är det min tur! Jag vaknade med ont i höften. Tänkte att det berodde på att jag burit Siri hela tiden hon varit sjuk. Kan ju fortfarande vara så men sen fick jag feber under dagen och har jätteont nu, kan knappt gå, sitta, ligga eller stå.
Så jag gick till husläkaren som skrev en remiss till ortopedakuten på Danderyds sjukhus! Så dit ska jag nu! Och Siri får följa med och KJ kör! Och Assar är hos farmor och farfar!
Sen får det vara nog med läkarbesök tycker jag!

söndag 6 januari 2013

Gbg resan inställd

Siri hade hög feber inatt igen och verkar väldigt trött och hängig. Hade tänkt åka med ungarna till Göteborg imorgon men hur ska det gå med en sjuk baby? Så tråkigt!
Snacka om otur! Idag får vi nog påbörja den där antibiotikakuren för att hon ska bli frisk.

Gladare bebis

Idag är det lite bättre! Stumpan är hängig och snorig och feber MEN orkar le och leka lite! Vi var på akuten igår och doktorn misstänkte öroninflammation...

Lääängtar till våren så man slipper alla virus och basilusker!!!!

lördag 5 januari 2013

RS?

Lillstrumpan är sjuk:-(

Misstänker RS viruset för det är mycket rossel, slem, hosta och feber. Dessutom ser hon rejält hängig ut och är väldigt svårtröstlig.... Kanske blir barnakuten trots allt. Alvedonen hjälpte bara i en timma, sen vart det mer gnäll....

torsdag 3 januari 2013

Mums

Mina goda vegetariska matintag idag!

Lunch: knäckebröd, tomat, avocado och valnötter.
Middag: nudlar med wokade grönsaker och quorn

Yummy!

En STOR utmaning

Hur ska jag uttrycka mig... Jag vill att mina barn ska kämpa för att förändra människans dåliga karma!

Jag vill att mina barn ska förstå att människan har tagit sig friheter som de inte borde ha rätt till! Som att hålla djur i bur till pälsuppfödning, hålla djur i trånga utrymmen för att sedan slakta och äta dem, hålla djur i laboratorier för att forska på dem och utsätta dem för plågsamma djurförsök.

Jag vill att mina barn så tidigt som möjligt förstår att detta sker och att det är FEL!

Men de är ännu så små... Assar älskar kött...jag sa till honom att det han åt var en ko och han tittade med ett leende på mig och sa " näääeee... Du skojar mamma! Det är ju köttbullar!"

tisdag 1 januari 2013

2013 började med

Bajsblöjbyte och amning, med andra ord är allt precis som det ska vara!

Igår var vi på en jättetrevlig middag hos sambons släkt och Assar var vaken till 00:30! Siri höll sig vaken lika länge hon med men tog en timmas powernap vid tio snåret.


Och årets första dag avslutas med amning, tv och kvällsfika med grannar!