måndag 30 september 2013

Klimathotet som alla fnyser åt

Det är absolut inte någon hemlighet att jorden är varmare än någonsin och att värmen fortsätter att stiga i en allt snabbare takt än forskarna tidigare trott.

Vi vet att isarna smälter. Arktis kan vara isfritt inom hundra år. Detta känner vi till.

Vi vet också att vi konsumerar i en rasande takt och att vårt konsumerande slår tillbaka hårt mot vår natur. Vi äter mer kött än någonsin och det är bevisat att köttindustrin är en otroligt stor miljöbov.

Vi vet dessutom sedan länge att vår bil och flygtrafik smutsar ner vår luft.

Så...vad gör vi åt saken?

Jo, vi äter ännu mer kött! För vi tycker att det är så gott!

Vi drar oss heller inte för att ta bilen ynka 2 kilometer eller att boka lågprisflyg till fjärran länder. Vi reser så mycket vi bara kan faktiskt. Ju billigare desto bättre och desto mer!

Vi viftar bort alla argument om att det är vi som påverkar jordens klimat. Vårt motargument är att ingen kan veta säkert att jordens temperatur ändå inte skulle stiga, oavsett hur vi människor lever. Därför är vi berättigade att ignorera forskarnas varningar. Varningar som ges till oss, för vår skull.

Vi har ett konstant behov av att ha det senaste inom modern teknologi och byter mobiltelefoner som andra byter underbyxor. Det är inget fel på våra telefoner men vi har helt enkelt tröttnat på dem.

Så om vi fortsätter att ignorera dagens klimatforskning, vad har vi då att vänta oss?

Jo, de som bor i storstäder som New York och  London och andra liknande kuststäder kan plötsligt raskt behöva flytta. När vatten strömmar in i städerna finns ingen chans till att reflektera eller fundera. Då gäller det att sätta sig i säkerhet.

De som bor nära älvar och floder kan räkna med återkommande översvämningar utöver det vanliga.

Värme och oväder kommer att förstöra spannmål världen över och det kommer bli global matbrist. Ris kan bli en lyxvara. Svält är ett säkert faktum.

Klimatflyktingar från t. ex Afrika kommer stå och banka på landsgränserna och tar vi inte emot dessa flyktingar så kommer de att dö med all säkerhet. De kommer att dö av värmeslag, fattigdom och av svält.

Oväder kommer att slå ut elnät, städer, byar och skolor. Vem passar på när civilisationer lamslås? Precis, de kriminella passar på. Fungerar inte el och kan inte utryckningsfordon ta sig fram så är det fritt fram för den som vill att ta vad de vill.

Sist men inte minst har vi alla läkemedel som rinner i våra vattendrag. De är här för att stanna i takt med att allt fler människor knaprar lyckopiller och äter antibiotika för minsta lilla. Våra barn kommer födas med hormonella störningar som t. ex missbildade könsorgan. Vi kommer att få resistenta bakterier som vi inte kan råda bot på och vi kommer att få cancer i en allt större utsträckning.

Allt det här känner vi till men tar inte det på allvar därför att just vi inte har drabbats. Men vår tid kommer och när det drabbar oss kommer vi att stå handfallna och undra varför just vi?

Det finns en sak vi kan göra. Vi kan välja att börja bry oss. Gör vi det kan scenariot bli ett helt annat.

Vi kan inte reparera skadan på en gång men vi kan tänka långsiktigt, för våra kommande generationers skull.

Jag talar om våra barn. Våra fina, oskyldiga barn.







torsdag 12 september 2013

Nytt jobb!

Hej mina kära läsare!

Idag fick jag ett nytt jobb! Känns underbart roligt! Jag jobbar numera på Lyckeboa förskola! En av stans finaste förskolor eller som man brukade säga förr; dagis.

Ska bli roligt att få jobba på en och samma arbetsplats och inte hatta runt hela storstockholm.

En annan rolig sak! Idag är min nya låt klar, typ. Och den är jättebra! Den heter "Källarfilosofi- dom stora tankarna". Lite speciellt för det är min första låt på svenska! Och det är ett helt nytt sound. 

Men nu är klockan mycket. Imorgon bitti väcker två underbara kids mig och vill ha frukost  så det är lika bra att krypa till kojs.

Jag sänder mina tankar ikväll till min underbara familj som jag älskar mest i hela världen. 

Godnatt Stockholm, Sverige, världen






onsdag 11 september 2013

Läkarbesöket

Idag var jag på Segel city, på öron näsa hals och fick mitt struphuvud undersökt.

Läkaren, som var specialist på öron näsa hals kunde känna det som jag talade om. Hur det klickar och har sig från struphuvudet. Han, till skillnad från husläkaren på To care, gjorde en ordentlig undersökning. Tur att jag gick dit idag och inte nöjde mig med husläkarens svar, som löd; "Det känns inget konstigt här, inte vad jag kan känna".

Nu är en remiss ivägskickad och jag kommer att få göra ett ultraljud som visar vad som är fel.

Är jättenervös. Vet att det inte behöver vara cancer men vet att det också kan vara det. VILL INTE!

Det kan också vara struma eller en ofarlig cysta på sköldkörteln... Jag får vänta på den där remissen...

Annars till något roligare: Jag gjorde äntligen en låt idag som heter duga! Den kommer att bli så bra!

Och jag får väl skynda på att göra musik nu medan jag fortfarande kan använda rösten. Får jag cancer i strupen kanske jag måste operera bort struphuvudet och då blir det inget mer sjunga.


Nä, ska tänka POSITIVT!

För min hälsa och mina barns skull...