lördag 12 januari 2013

Brevet till politikerna!

Igår skrev jag det här brevet till moderaterna, vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet.

" Jag skriver till er i ett mycket viktigt ärende. Ni måste ta er tid att läsa detta då det är av stor vikt att ni är med och förändrar människans dåliga karma.

Jag pratar inte om religion men använder ordet karma. Jag menar nog samvetet. Människans samvete är inte rent.

Jag vill prata om djuren. Djuren vi föder upp för päls och kött och forskning.

Jag har några frågor att ställa och vill gärna att ni funderar på dessa. Inte som politiker utan som medmänniskor.

Är det verkligen försvarbart/ hållbart det sättet som vi behandlar djur i fångenskap idag?
Vare sig det gäller pälsuppfödning, grisfarmar eller djurförsöksdjur.
Är det försvarbart?

Det förbryllar mig och inte bara mig kan jag säga, att systematiskt djurplågeri tillåts i nästan all världens länder! Synen på djuren tycks vara enhällig. Djur kan man behandla precis hur som helst.

Samtidigt finns det leksaksaffärer fulla med gosedjur i form av nallar, kaniner, kor, grisar, hundar, apor och vi lär våra barn att krama dem, ha dem i sängen.. De lär sig empati genom att ta hand om dem, de knyter band till dem, gosedjuren. Ser ni dubbelmoralen? Samtidigt som våra barn kramar sina mjukisgrisar sitter de och äter falukorv. Och barnen vet inte ens vad falukorv är! De vet inte att de äter en död gris. En gris som levt ett hårt liv i ett trångt bås, blivit sönderstressat, fått sin knorr avbiten av andra stressade grisar, blivit fasthållen medan den blivit betäckt av en galt om och om igen, fött sina kultingar på gallergolv, blivit så deprimerad att den inte vetat vad den ska ta sig till och kan inte ens vända sig om för att klia sig på det bakre benet för utrymmet räcker inte till. Vet barnet om allt detta när det äter sin falukorv? Nej... Vi har inte hjärta att berätta om sådant, barnen måste skyddas från sådana otäckheter. Sanningen är alltför grym för en liten flicka eller pojke att höra.

Låt oss gå vidare. Hundar och katter ligger oss varmt om hjärtat. Vi har till och med skapat lagar för hur länge dessa djur får hållas ensamma om dagarna och vi har lagar som ska skydda dem från vanvård. Toppen!
Samtidigt tillåts det forskning på hundar och katter. De hålls inlåsta på laboratorier och utsätts för makabra djurförsök. Dessa hundar och katter tycks vara väldigt olyckligt lottade som råkade hamna i klorna på karriärslystna forskare och tycks inte omfattas av de lagar som råder gällande djurplågeri. Dessa djur har INGA som helst rättigheter. Det påstås att det finns strikta regler inom forskningen men hur många gånger har saker och ting inte gått snett? Bedövning som släpper för tidigt t ex...
Det "lustiga" är att om jag skulle förvara några katter i bur hemma och stoppa in saker i deras hjärnor för att se hur de reagerar så skulle jag dömas för grovt djurplågeri och antagligen testats om jag verkligen var vid mina sinnes fulla bruk. Ni förstår vart jag vill komma? Organiserat och "kontrollerat" djurplågeri är tillåtet, men icke desto bättre.

Sist men inte minst har vi pälsfarmarna och jag tänker speciellt på minkuppfödningen nu men det omfattar såklart all liknande pälsindustri.

Minkar trivs inte i grupp. De är behöver mycket utrymme och mycket motion. När de hålls i trånga stålburar blir de otroligt stressade då allt är emot deras naturliga habitat. Det är som att stoppa in tre vänsterpartister och fyra högerpartister i en urinstinkande t-centralenhiss och låta dem stanna där i säg en vecka utan möjlighet till toalett, bensträckarutrymme eller privat zon...

Ja ni förstår själva hur det skulle sluta. Minken vill vara ifred och när den tvingas leva under dessa onaturliga förhållanden blir den aggressiv och störd. Minkarna slåss för sina liv och tar död på varandra. De skaver sina kroppar mot stålburarna i desperata försök att ta sig ut. De blir sjuka och lider något fruktansvärt.

Allt detta kan bara liknas vid judarna, hitler och koncentrationslägren. Bara det att det sker dagligen, hela tiden, världen över. Djurens förintelse, för evigt.

Självklart har djur känslor. De kan känna glädje, sexlust, sorg, ilska, stress... Hur kan vi människor tillåta att våra medvarelser på denna planet blir behandlade på detta vis? Hur kan det vara försvarbart?

Vi är många som ifrågasätter detta, det här är en viktig fråga som rör upp känslor och det är faktiskt en fråga som det bör läggas mycket mer fokus på!

Låt Sverige bli världsledande och visa den rätta vägen till en bra djurhållning! Vi kan bli det första landet i världen som tar djurens rättigheter på allvar! Låt oss förändra världen och låt Sverige bli ett land dit man vill åka för vår otroliga empatiska förmåga.

Jag vill inte att mina barn ska växa upp i en värld full av människor som inte bryr sig om någonting längre utom dokusåpor, modetrender och skvallerblaskor.

Jag vill inte att de ska behöva skämmas över att vara människa.

Snälla hjälp mig!

Bästa hälsningar

Anna Lee Cela"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar