lördag 30 mars 2013

Maten blir intressantare

När man blir vegetarian/ vegan blir det här med maten något speciellt.
Jag är ju inte riktigt vegan ännu... Tänker dock bli! Men "fuskar" ibland. Lite ägg ibland, en skvätt mjölk ibland... Men jag försöker äta så veganskt som möjligt.

Som veggi måste man se till att man får i sig de viktiga proteinet och järnet! Då måste man börja planera sina matintag mycket mer noga.

Matlagning blir mer intressant! Mer utmaning men kul!

Så igår gjorde jag egna potatisbullar! Jättegoda!

1 morot
6 medelstora potatisar
1 dl persilja
2 ekologiska ägg

Koka potatis och morot. Låt svalna. Mosa grovt med gaffel. Blanda i salt, ägg och lite havredryck, bara någon matsked.

Forma till biffar, doppa i ströbröd och stek på medelhög värme!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar