fredag 28 december 2012

Ackordsnobb

En lärare på Kulturama sa det till mig en gång och jag tog inte illa upp, blev mest road av hans uttryck "ackordsnobb".

Sedan började jag fundera på innebörden i det han sagt. Och kom fram till att han på sätt och vis hade rätt! Han hänvisade till Rolling stones, Dylan mfl, de gamla rävarna som kunde göra hits på 2 ackord. De kunde minsann nöja sig med vilka ackord som helst, en bra låt hänger inte på vilka/ hur många ackord som låten innehar. Visst, han har absolut rätt!

Problemet är att jag tycker OM låtar med jazzackord, gärna halvackord och gärna MÅNGA ackordbyten! Jag dras ständigt till dessa låtar. Och det ska helst vara glatt och lite melankoliskt!

På grund av min förkärlek till dessa ackord har jag haft svårt att skriva musik OCH tycka om annan musik, speciellt då det som spelas på kommersiella radion! Samtidigt vill jag göra poppig musik i kommersiellt syfte och det är svårt att finna en medelväg.

I alla fall finns det tack och lov musik som jag gillar och det finns artister som älskar samma ackordföljder som jag! Det bästa exemplet är Salem Al Fakir!
Han har fattat det där med ackordföljder som får det att kittla i magen!

Och dagens musiktips är en låt jag hörde på H&M när jag julshoppade och med hjälp av Shazaam så tog jag reda på vilken låt det var: Headphones Little Boots ( moon boots remix).

Jättebra!!!!

Och där släppte Siri tutten! Nu kanske jag kan gå och titta en stund på dumburken, Rocky ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar